Bakkerij de Vries Barneveld, Gelderland

Contactgegevens

Telefoon:

0342-412038

E-mail:

Adresgegevens

Adres:

Langstraat 58

Postcode:

3771BH

Stad:

Barneveld

Over dit bedrijf

Onze moderne sfeervolle winkel in Barneveld is een beleving op zich. Ons rijk gesorteerde assortiment ligt hier overzichtelijk in de vitrines. Kies uw favoriete gebak of maak een keuze uit een van onze heerlijk belegde broodjes. In onze winkel kunt u eventueel heerlijk genieten van onze producten. Wat is er nu leuker dan een eigen taart ontwerpen voor bijvoorbeeld het verjaardagsfeestje van uw kinderen, familie of als pakkende promo voorzien van uw bedrijfslogo. Dat kan nu online bij Bakkerij E. De Vries.

Deze bakkerijen zijn misschien ook interessant

Bakker Keulen Van

Burgerstraat 7,
Gameren

Bekijk

Bakkerij D Haverkamp

Prinsenstraat 39,
Aalten

Bekijk

Bakkerij Derks Overasselt

Hoogstraat 4,
Overasselt

Bekijk

Bakkerij Have Ten & Dijk Van

Gasthuisstraat 23,
Nijkerk (gld)

Bekijk

Categorie: Bakkerij

Het woord bakkerij heeft twee betekenissen:

  • een werkplaats waar de bakker brood, koek, banket en dergelijke bakt in een oven, met vaak een aparte ruimte ernaast waar men deze waren verkoopt.
  • een winkel waar men brood, koek, banket verkoopt zonder deze goederen zelf te produceren.


Een bakkerij is een winkel waar men brood, koek, gebak en banket en aanverwante producten kan kopen. Veel bakkerijen bakken hun eigen brood; dit soort winkels wordt een warme bakker genoemd. Een speciaalzaak voor gebak en taart wordt een banketbakker genoemd.

Andere broodwinkels verkopen brood dat 's nachts in een broodfabriek is gebakken. Een relatief nieuwe ontwikkeling op dit gebied is de soort brood die prepain genoemd wordt. Dit brood is bijna gaar gebakken en kan in een broodjeszaak worden afgebakken waarbij de verse geur en de door het product afgegeven warmte suggereren dat het om een ter plaatse geproduceerd brood gaat.

Vroeger ging de bakker langs de deur met paard en wagen en later met een bakfiets of auto vol met wit en bruin tarwebrood en roggebrood en beschuit. Er zijn tegenwoordig vele soorten brood en (belegde) broodjes verkrijgbaar met vele varianten en eigen benamingen. Ook per streek of provincie zijn er variaties. Sommige broodwinkels hebben een lunchroom waar men luxe belegde broodjes kan eten.

Vooral op zaterdag is het in Nederland een drukke dag in veel bakkerijen, omdat op zon- en feestdagen de winkels in Nederland als regel gesloten zijn.

In vroeger dagen brachten de mensen zelf het meel dat was gemalen door een molenaar naar een centrale bakkerij.

Veel Nederlandse steden kennen Turkse bakkerijen. Deze verkopen meestal geen Nederlandse broodsoorten, maar wel Turks brood, croissants, börek, simit, pitabroodjes en baklava.


Lees meer over Bakkerij