Cafe Prins Snackbar Kollumerzwaag, Friesland

Contactgegevens

Telefoon:

0511-443250

E-mail:

Adresgegevens

Adres:

Foarwei 77

Postcode:

9298JD

Stad:

Kollumerzwaag

Over dit bedrijf

HEROPENING CAFETARIA PRINS Na een intensieve, maar vooral ingrijpende verbouwing, is vanaf vandaag de nieuwe cafetaria dan eindelijk open. Tijdens de verbouwing, die maar liefst 3,5 maand heeft geduurd, was het altijd mogelijk om snackjes en patat te halen vanuit de noodcafetaria. Nu de nieuwe cafetaria helemaal klaar is, zijn we enorm trots op het eindresultaat! Een prachtige cafetaria met gezellige zitjes en een mooi terras. Bovendien hebben we ook flink geenvesteerd in een nieuwe softijs- en milkshake machine, lekker genieten dus!! Binnenkort wordt er nog een officiele opening gepland en ook komen we nog met een aantal leuke openingsacties!

Deze cafetaria's zijn misschien ook interessant

Boppe de Golle Eetcafe

Munkedyk 2/A,
Gaastmeer

Bekijk

Cafe Cafetaria De Viersprong

Tillebuorren 2,
Kootstertille

Bekijk

Fontaine Brasserie La

Gemeenteplein 59,
Heerenveen

Bekijk

Frietworld Cafetaria

Boterstraat 4,
Dokkum

Bekijk

Moune Ein Snackbar 't

Moleneind ZZ 187,
Drachten

Bekijk

Pruttelpot Cafetaria Lunchroom De

Eyso de Wendtstraat 2/A,
Kollum

Bekijk

Categorie: Cafetaria

Een snackbar, friettent, snelbuffet, frituur of friture is een eetgelegenheid waar men voornamelijk snacks (bijvoorbeeld friet, kroketten, frikandellen) kan kopen en nuttigen.

Een snackbar waar de menukaart iets uitgebreider is en een zitplaats aanwezig is wordt ook wel cafetaria genoemd, hoewel dat woord ook gebruikt wordt om de plaats aan te duiden in een kantoor of bedrijf waar medewerkers een drankje of een snack kunnen kopen, of hun meegebracht lunchpakket kunnen gebruiken, dus minder uitgebreid dan een heus bedrijfsrestaurant.

Sommige Nederlandse snackbars hebben een automatiek, waar men het klaarliggende gerecht na inwerpen van het juiste bedrag uit een vakje kan nemen.

Nederland telde op het hoogtepunt circa 6.000 snackbars en cafetaria's. Na 1997 zette de daling in. In 2010 telde Nederland nog ruim 4.900 snackbars en cafetaria's. Het gaat hierbij om inpandige bedrijven; mobiele snackbars en kramen met een vaste standplaats maar zonder zitgelegenheid zijn niet meegerekend.

De laatste tijd staan snackbars in Nederland in een kwaad daglicht vanwege het vaste frituurvet waarin de snacks en friet vaak gebakken worden. Daarom is de campagne Verantwoord Frituren gestart, om het gebruik van vloeibaar (gezonder) frituurvet te stimuleren.

De meeste Nederlandse snackbars hebben de volgende snacks:
friet (patat), frikandel, kroket, milkshake, slush puppy, softijs, ijs, broodje bal, berenhap, nasibal, kaassoufflé, kipcorn, gehaktbal, zure bommen, vleessalade, frisdrank, hamburger, cheeseburger, bamischijf, bitterbal, viandel.

Daarnaast serveren ze soms een assortiment belegde broodjes en vaak nog diverse andere minder bekende snacks, zoals het lihanboutje, de knakworst, de bockworst, de curryworst, de pikanto (gekruide gehaktstaaf), de vlampijp (heetgekruide vleesloempia), de mexicano, de sjasliek (vleesstokjes), de reifkoek (aardappelschijf), de sitostick (blokjes kalkoenvlees, afgewisseld met uien op een stokje en als geheel gepaneerd), de shoarmarol en de smulrol. In Noord- en Oost-Nederland vindt men ook de eierbal.

Friet of patat wordt vaak gegeten als snack in bepaalde combinaties met sauzen. Deze samenstellingen hebben soms kleurrijke namen, die sterk regionaal bepaald en bekend zijn.

Lees meer over Cafetaria