Sterk Langs De Lijn Cafetaria Wierden, Overijssel

Contactgegevens

Telefoon:

0546-577200

E-mail:

Adresgegevens

Adres:

Spoorstraat 2

Postcode:

7641BJ

Stad:

Wierden

Over dit bedrijf

Restaria Sterk Langs De Lijn is al meer dan 13 jaar een begrip in Wierden en omstreken. Als Restaria zijn wij gevestigd in het voormalige NS station van Wierden aan de spoorstraat 2. Wij beschikken over maar liefst 20 zitplaatsen en daarnaast hebben wij een overdekt terras waar u met mooi weer gezellig kunt zitten. Het terras heeft ook nog eens 32 zitplaatsen. Wij zijn van dinsdag t/m zondag geopend. U kunt bij ons heerlijk lunchen, dineren of snacken. Ons assortiment kenmerkt zich door kwalitatieve broodjes, snacks en maaltijden en natuurlijk hebben wij voor de kinderen ook heerlijke smulboxen. Al onze snacks worden in verantwoorde frituurolie bereid. Of u nu komt voor een snelle hap, een gezonde lunch of een gezellig diner, bij Restaria Sterk Langs De Lijn wordt u vlot bedient door ons vriendelijke en uitstekend team van medewerkers. Kwaliteit, service, hygiene, persoonlijke benadering en een zeer breed assortiment zijn belangrijke begrippen die binnen onze organisatie centraal staan. Mede hierdoor is Restaria Sterk Langs De Lijn een begrip geworden in Wierden en omstreken. Tevens beschikt Restaria Sterk Langs De Lijn over een cateringservice en desgewenst verzorgen wij uw complete feest in een hand. Dus wilt u een familie-, buurt-, barbecue- of bedrijfsfeest houden bij u thuis of op locatie, geef uw wensen aan ons door en wij doen de rest. Tot ziens bij Restaria Sterk Langs De Lijn

Deze cafetaria's zijn misschien ook interessant

Anytyme De Weste

Petuniaplein 7,
Zwolle

Bekijk

Beestenmarkt Cafetaria De

Brinkgreverweg 60,
Deventer

Bekijk

Bestaria Steenwijk

Het Schar 1/A,
Steenwijk

Bekijk

Cafetaria d' Olde Smidse

Beulakerweg 157,
Giethoorn

Bekijk

Cafetaria Lantaern De

Herenstraat 32,
Slagharen

Bekijk

Cafetaria Sportcafe Ristorante De Kroon

Laan oud-Indiegangers 1/A,
Rijssen

Bekijk

Categorie: Cafetaria

Een snackbar, friettent, snelbuffet, frituur of friture is een eetgelegenheid waar men voornamelijk snacks (bijvoorbeeld friet, kroketten, frikandellen) kan kopen en nuttigen.

Een snackbar waar de menukaart iets uitgebreider is en een zitplaats aanwezig is wordt ook wel cafetaria genoemd, hoewel dat woord ook gebruikt wordt om de plaats aan te duiden in een kantoor of bedrijf waar medewerkers een drankje of een snack kunnen kopen, of hun meegebracht lunchpakket kunnen gebruiken, dus minder uitgebreid dan een heus bedrijfsrestaurant.

Sommige Nederlandse snackbars hebben een automatiek, waar men het klaarliggende gerecht na inwerpen van het juiste bedrag uit een vakje kan nemen.

Nederland telde op het hoogtepunt circa 6.000 snackbars en cafetaria's. Na 1997 zette de daling in. In 2010 telde Nederland nog ruim 4.900 snackbars en cafetaria's. Het gaat hierbij om inpandige bedrijven; mobiele snackbars en kramen met een vaste standplaats maar zonder zitgelegenheid zijn niet meegerekend.

De laatste tijd staan snackbars in Nederland in een kwaad daglicht vanwege het vaste frituurvet waarin de snacks en friet vaak gebakken worden. Daarom is de campagne Verantwoord Frituren gestart, om het gebruik van vloeibaar (gezonder) frituurvet te stimuleren.

De meeste Nederlandse snackbars hebben de volgende snacks:
friet (patat), frikandel, kroket, milkshake, slush puppy, softijs, ijs, broodje bal, berenhap, nasibal, kaassoufflé, kipcorn, gehaktbal, zure bommen, vleessalade, frisdrank, hamburger, cheeseburger, bamischijf, bitterbal, viandel.

Daarnaast serveren ze soms een assortiment belegde broodjes en vaak nog diverse andere minder bekende snacks, zoals het lihanboutje, de knakworst, de bockworst, de curryworst, de pikanto (gekruide gehaktstaaf), de vlampijp (heetgekruide vleesloempia), de mexicano, de sjasliek (vleesstokjes), de reifkoek (aardappelschijf), de sitostick (blokjes kalkoenvlees, afgewisseld met uien op een stokje en als geheel gepaneerd), de shoarmarol en de smulrol. In Noord- en Oost-Nederland vindt men ook de eierbal.

Friet of patat wordt vaak gegeten als snack in bepaalde combinaties met sauzen. Deze samenstellingen hebben soms kleurrijke namen, die sterk regionaal bepaald en bekend zijn.

Lees meer over Cafetaria